Overstappen naar SIP

De extra functionaliteiten en de aanzienlijke kostenbesparingen voor zakelijk bellen maken SIPnTrunking van Tritel met name interessant voor het MKB. Overstappen naar SIP Trunking is eenvoudig en ook interessant voor uw onderneming.

Stappenplan overstappen naar SIP:

Stap 1
De basis van ieder VoIP traject is om een correcte inventarisatie te doen van uw huidige telefonie situatie. Hierbij gaat speciale aandacht uit naar faxen (in – en uitgaand), deur/video intercoms, hekopeners, frankeermachines en overig modem verkeer. Tritel gaat uitgebreid in op functionaliteiten en speciale eisen en wensen.
In overleg met u, zal Tritel een analyse van het LAN maken, want in de meeste gevallen zal er tenminste 1 vrije UTP-poort per werkplek beschikbaar moet zijn. Tevens moet de bekabeling minimaal CAT 5e zijn. Er komt een installateur bij u langs om deze inventarisatie uit te voeren.

Stap 2
Tritel zal bijna altijd een oplossing adviseren, waarbij een Tritel IP lijn wordt aangeboden. Hiermee kunnen wij de klant een Service Level Agreement (SLA) garanderen en de kwaliteit continu monitoren. Hiervoor gebruikt Tritel geavanceerde software. Bij verlening van de opdracht zal er een “dedicated” Project Manager worden toegewezen die het project begeleid.

Stap 3
De Project Manager zal, afhankelijk van de oplossing, langskomen op kantoor om het project uitgebreid te bespreken. Details over alle mogelijke functionaliteiten en aandachtspunten tijdens het project zullen aan bod komen en er zal in overleg een stappenplan en migratieplan worden overlegd. Indien er integratie met CRM/ERP pakketten wordt geleverd zal de IT partner, die deze software heeft geïnstalleerd en beheerd, ook betrokken worden bij het project plan.

Stap 4
Verhuizing (ook wel portering genoemd) van uw telefoonnummers van de huidige operator naar Tritel zal altijd in 2 stappen gaan. Dit zal altijd in overleg gaan met- en op een geschikt tijdstip plaatsvinden voor -de klant. Tritel zal als eerste de IP-toestellen aansluiten zodat u gedurende een periode uitgaand met VoIP kan bellen en inkomend nog via ISDN. Hiermee wordt de oplossing al uitgebreid getest en eventuele zaken die minder goed lopen komen dan boven water. Deze project stappen (2-trapsraket) resulteren ook in een minimale tijd dat u met het verhuizen van de nummers onbereikbaar zult zijn (hooguit enkele minuten). In overleg wordt de verhuizing van de nummers ingeschoten en zal na circa 10 werkdagen ook het inkomende verkeer via VoIP lopen. Tritel verzorgt het complete overstap proces.

Stap 5
De oude ISDN centrale en toestellen kunnen worden opgeruimd en de project leider zal gedurende 2 weken nog beschikbaar zijn om eventuele functies aan te passen.

Stap 6
U kunt nu gaan besparen op uw telefoonkosten en profiteren van de uitgebreide functionaliteiten en een optimale bereikbaarheid.