Bellen via wifi in de auto

Wij zijn gespecialiseerd in VoIP technologie en op onze website vind je veel informatie hierover. VoIP (Voice over IP) is niets meer of minder dan bellen via het internet. Dit kan natuurlijk bedraad via een ethernet kabel of draadloos door je toestel te verbinden met een wifi netwerk.

Omdat er binnen het bellen via het internet veel mogelijk is gaan we het vandaag hebben over een specifiek onderdeel waar we veel vragen over krijgen. Namelijk bellen via het internet wanneer je onderweg bent. En dan met name via een wifi verbinding.

Bellen via het internet.

Om hier een duidelijk beeld van te krijgen, willen we je eerst enkele voorbeelden geven van hoe er nu door veel mensen al gebeld wordt via het internet en wat daar nu eigenlijk de voordelen van zijn. Om een beeld te krijgen van de voordelen. Zou je kunnen kijken naar dit artikel over de voordelen van VoIP dit komt op hetzelfde neer als bellen via het internet met je mobiel.

We nemen voor dit voorbeeld de meest gebruikte telefoon, wat natuurlijk onze mobiele telefoon is. Tegenwoordig beter bekend als smartphone of nog bekender als iPhone of android toestel van onder meer Samsung. Met onze smartphones bellen en appen we veel. Hoewel de meeste mensen nog altijd via de ouderwetse manier bellen, namelijk via het 4G netwerk van je provider. Appen we wel weer veel via het internet door het gebruik van de meest gebruikte chat app ‘Whatsapp’

Met Whatsapp kun je net zo makkelijk bellen via het internet. Je kunt elkaar zelfs zien als je dat wilt door je camera te gebruiken. Net zoals dat met bijvoorbeeld Facetime gaat. Het enige wat je hiervoor nodig hebt is een sterke internetverbinding dan wel via 4G of nog beter via een Wifi netwerk.

Het voordeel van het gebruik van een Wifi netwerk hiervoor is niet alleen de snelheid maar vaak ook de kosten, omdat je meestal gebruikt maakt van een wifi netwerk van anderen of thuis waar je toch al voor je internet abonnement betaald.

Je kunt thuis dus beter ook maar gewoon via het internet bellen. Dat scheelt je een hoop extra kosten en het is net zo goed.

Bellen via internet in de auto.

Of je nu een zakelijke rijder bent die veel op de weg zit. Of dat je nu ook onderweg als particulier van de voordelen van bellen via het internet wilt genieten. Dit kan heel eenvoudig. Onderweg zijn we gewend om gebruik te maken van het bel netwerk van onze provider omdat we denken dat bellen via het internet onderweg een stuk lastiger is en wellicht niet zo goed werkt.

Zoals ik al eerder zij is het enige wat nodig is om via het internet te kunnen bellen via bijvoorbeeld Whatsapp of Facetime een sterke internet (wifi verbinding) Ook onderweg is dit eenvoudig te realiseren. Wifi in de auto komt tegenwoordig veel voor en kun je zelfs wanneer je auto dit standaard nog niet heeft makkelijk zelf installeren.

Dit kun je meerdere manieren doen. Met een Mifi (een mobiele router) of een wifi dongel en wanneer je auto deze optie ondersteund kun je zelfs een simkaart in de auto installeren waardoor je een wifi netwerk in je auto kunt activeren. Op de website wifivoorauto.nl kun je hier veel informatie over vinden zoals de verschillende mifi routers en andere opties. Maar ook advies en informatie over een data abonnement voor onderweg.

Wanneer je wifi in de auto hebt kun je net zoals thuis gebruik maken van het wifi. Dat betekent dat je eenvoudig kunt bellen via het internet via FaceTime of Whatsapp. En hiermee een hoop onnodige kosten kunt besparen. Dit geldt voor jezelf maar ook voor de gasten oftewel medepassagiers in de auto. Daarnaast kunnen kinderen gebruik maken van een iPad of tablet die verbonden is met het wifi signaal en zo YouTube kijken of andere dingen doen terwijl je onderweg bent.

Kosten besparen.

Het grote voordeel zit hem vooral in de kosten die je daarmee uitspaart. Zelfs wanneer je een extra data abonnement aanschaft ben je nog goedkoper uit. In de meeste gevallen hoeft dit niet eens.

Want je hebt tenslotte waarschijnlijk al een telefoonabonnement met een databundel van bijvoorbeeld Vodafone. De meeste providers bieden de mogelijkheid tot een duo sim of een multisim. En kun je van hetzelfde abonnement gebruik maken op meerdere apparaten. Zo kun je dus wanneer je bijvoorbeeld onbeperkt internet of een grote bundel hebt hier meerdere mensen gebruik van laten maken middels dat wifi signaal in de auto.

Dit werkt exact hetzelfde als je wifi signaal thuis. Thuis ga je ook niet het internet op via je 4G signaal. Omdat je weet dat je data dan opgaat terwijl je net zo goed het wifi netwerk kunt gebruiken wat bij je abonnement zit.

Zo werkt het ook in de auto met je telefoon abonnement. Mocht een mifi router of een dongel nog een stap te ver voor je zijn. Dan zou je zelfs je telefoon of iemand anders zijn telefoon als wifi netwerk kunnen instellen en er een hotspot van maken. Maar dit is iets waar we een andere keer op in gaan.