Sip en VoIP toestellen vergelijken bij Centralpoint.


Sip (Session Initiation Protocol) en VoIP (Voice over IP) worden steeds vaker gebruikt door het bedrijfsleven. Ook bij particulieren zien we steeds vaker het overstappen van gewone telefonie naar VoIP. Wat deze twee protocollen precies inhoudt kun je het beste hier lezen over
wat precies SIP is. En hier wat VoIP is.

Hoewel SIP nieuwer dan VoIP is, is VoIP nog steeds het meest gebruikt. De aantallen bedrijven die over gaan op VoIP neemt wereldwijd nog steeds in grote mate toe. Dit komt mede omdat veel mensen de voordelen nog niet helemaal begrijpen of er nog niet veel over hebben gehoord.

Voor deze protocollen heb je ook toestellen nodig die hier mee functioneren. Een normale (ouderwetse) telefoon volstaat niet meer en al zou dat wel werken. dan zou je dat niet eens willen want de mogelijkheden met Voice over IP zijn eindeloos.

 

VoIP toestellen kopen.

Inmiddels zijn er veel verschillende merken en bedrijven die VoIP toestellen aanbieden. Een goede aanbieder van deze IT apparatuur en andere IT producten is Centralpoint. Een bedrijf waar wij graag mee samenwerken. Hier vind je korting op VoIP toestellen.

Bij Centralpoint kun je eenvoudig de verschillende toestellen met elkaar vergelijken. Wanneer je naar het kopje ‘telecom’ gaat en daar voor VoIP toestellen kiest. Kom je op een aparte pagina terecht waar je alle toestellen met de hulp van filters kunt vergelijken. Ben je eruit dan kun je snel en makkelijk een of meerdere VoIP toestellen kopen.

 

 

Zoeken met filters vereenvoudigd.

Filters maken het online zoeken en shoppen erg aangenaam. Dit is een van de vele voordelen van het online shoppen, die winkels alleen maar kunnen aanbieden in de vorm van een dure verkoper / adviseur.

Met de filters bij Centralpoint kun je zoeken op prijs, merk, en de verschillende toestellen sorteren op enkele eigenschappen zoals met of zonder camera etc. Daarnaast zie je in een mooi overzicht de best verkochte VoIP toestellen die door Centralpoint zijn geselecteerd.

Hoewel je VoIP ook als particulier kunt gebruiken. Wordt er vooral op de zakelijke markt gericht. Dit is vooral om de de zakelijke markt er een heel groot voordeel aan geeft en erg veel kosten kan besparen door te gaan bellen via het internet.

 

Bellen via het internet.

VoIP (Voice over IP) is niets meer dan bellen via het internet. Dit werkt in feite hetzelfde als wanneer je via Facetime of Whatsapp iemand belt. Omdat dit steeds meer gebruikt wordt en er steeds minder via de telefoon netwerken gebeld wordt. Richten telefonie providers zich meer en meer op de data abonnementen.

 

Waar moet je opletten?

Wanneer je een of meerdere Ip toestellen gaat kopen zul je rekening moeten houden met een aantal zaken. De belangrijkste hebben betrekking op de veiligheid van de verbinding. Ook de mogelijkheid tot het bellen en verbindingen van de telefoon met het internet van via WiFi is kan een keuze zijn. Zo kun je ook draadloos via het internet bellen met VoIP.

 

Persoonlijke keuze.

Voor iedereen moet een telefoon toestel weer over andere eigenschappen beschikken. Het lezen van reviews en beoordelingen van anderen kan een grote rol spelen in het kiezen van het juiste toestel. Op Centralpoint kun je daarom ook eenvoudig de beoordelingen van andere vinden. Zo kom je er snel en makkelijk achter of een bepaald toestel voldoet aan de verwachtingen.

 

Veel mogelijkheden, en kenmerken.

Er is veel mogelijk binnen VoIP (bellen via internet) daarom zijn er veel toestellen die allemaal weer andere specificaties hebben. Enkele kenmerken en verschillen vind je vooral in het formaat van de beeldschermen op de toestellen. Heeft een beeldscherm wel of niet een touchscreen mogelijkheid en welke grote vind jij nodig?

Heeft het beeldscherm en de knoppen van het toestel verlichting. Handig wanneer je in het donker of met minder licht nog een gesprek wilt voeren. Heeft een toestel wel of niet een ingebouwde camera? Hiermee kun je naast elkaar horen, elkaar ook zien. Uiteraard is een dergelijk kenmerk afhankelijk van het doel.

Dan zijn er nog specificaties zoals het aantal ethernet poorten. USB poorten, heeft het toestel een luidspreker voor handsfree bellen. Geïntegreerde voicemail, volumeregeling. Telefoonboek, en hoeveel contacten erin kunnen zou ook een belangrijke eis kunnen zijn. En zo zijn er nog tal van andere kenmerken waaraan een toestel moet voldoen. Het beste is om gewoon te gaan kijken wat er mogelijk is binnen VoIP en op basis hiervan voor jezelf te bepalen wat er nodig is binnen het bedrijf en waar behoefte aan is. En vooral wat het werk nog efficiënter zou maken.

Advies en informatie.

Mocht je meer advies en informatie nodig hebben, dan kun je altijd de klantenservice van Centralpoint of die van ons aanspreken. We zullen dan alles doen om je zo goed mogelijk te helpen met het aanschaffen van een of meerdere VoIP toestellen voor je bedrijf.